Nieuwsbrief

In deze editie:

  • Coronavirus en de mondzorgpraktijk
  • Coronavirus en de economie
  • De verbouwing is afgerond
  • Wij blijven een zelfstandige en kleinschalige mondzorgpraktijk
  • Gebitsreiniging en behandeling thuis

Coronavirus en de tandartspraktijk

Zo gaat alles (redelijk) goed in Nederland, en zo is er een lockdown met alle gevolgen van dien. Ook de mondzorgpraktijken hebben te maken gehad met een vrijwillige tijdelijke sluit (advies), uiteraard waren spoedbehandelingen wel mogelijk. Anders dan grote mondzorgpraktijken, waar de aanloop van patiënten groot is, is onze mondzorgpraktijk opengebleven, juist gezien wij eigenlijk nooit een volle wachtkamer hebben. Vanaf het moment dat er een uitbraak was van het coronavirus in Nederland, hebben wij dezelfde voorzorgsmaatregelen getroffen welke ook nu nog gelden.

Veel van onze patiënten waren content met dat wij open zijn gebleven, het is immers vervelend als een kies is afgebroken en een patiënt moet voor een behandeling weken wachten, dit wordt namelijk niet als zijnde spoed beoordeeld. Toch hebben in onze mondzorgpraktijk ongeveer 25 procent van de patiënten hun afspraken afgezegd, hetgeen een behoorlijk impact had op de bedrijfsvoering.

Coronavirus en de economie

Ook heeft het coronavirus een negatieve uitwerking op de Nederlandse economie, waarbij patiënten minder financiële mogelijkheden hebben!

Voor de duidelijkheid, u bent bij ons patiënt in goede maar ook in slechte tijden. Mocht u onverhoopt in een financieel slechtere tijd zitten, geef dit bij ons aan dan zoeken wij samen met u naar een oplossing. Sowieso mijt geen mondzorg en blijf niet met pijn rondlopen, bij ons komt de zorg op de eerste plaats, daarna de betaling hiervan!

Verbouwing balie, wachtkamer en het praktijkgedeelte

Zoals u wel kunt zien zijn de verbouwingswerkzaamheden afgerond, en is alles weer up-to-date. Ter zijne tijd komt er een traplift voor onze patiënten welke moeite hebben met de trap. Wij krijgen van veel patiënten positieve opmerkingen over het resultaat, maar het was ook echt nodig.

Gebitsreiniging en behandeling bij uw thuis

Wij hebben een mobiele behandelunit en behandelstoel aangekocht, zodat wij patiënten ook thuis kunnen behandelen! Dit is bedoelt voor patiënten die door gezondheidsproblemen niet naar de praktijk kunnen komen. Kijk op onze website voor meer informatie en een filmpje, of vraag het de mondzorgmedewerkers.

Wij blijven een zelfstandige en kleinschalige mondzorgpraktijk

De kracht van onze mondzorgpraktijk is de kleinschaligheid met de nadruk op persoonlijke aandacht. Wij willen dit graag zo houden, en gaan dus niet samen met een andere mondzorgpraktijk, dit gezien een andere mondzorgpraktijk ons dit heeft aangeboden! Op dit moment hebben wij een inval-tandarts, met de tijd willen wij een tweede allround-tandarts aanstellen.

Bedankt voor het lezen van deze nieuwsbrief!